Suomi100

Kuoromme hanke Laulun lahja - Lottakuorosta juhlavuoteen, on hyväksytty Suomi100-hankkeeksi.

Rakkaus lauluun ja oma historiamme Lottakuorolähtökohdista tuovat meidät Suomi100-juhlaan. Haluamme osallistua ja osallistuttaa ihmisiä laulun kautta, tuntemaan yhteistä historiaamme, vahvistaa Suomi-identitettiä, juhlistaa satavuotista isänmaatamme.

Tarjoamme konsertteja yhteistyössä paikallisten ja pohjois-savolaisten muusikoiden kanssa järjestämällä juhlavuoden aikana useita laulullisia tapahtumia maakunnallisesti, viedä laulunlahjaa veteraaneille ja vanhuksille palvelutaloihin ja -koteihin, järjestämällä maakuntalaulujen yhteislaulutilaisuuden. Kajautamme Kansallispuistossa, Tiilikkajärven kansallispuistossa (26.8.2017), johon olemme kutsuneet mukaan yhdessä laulamaan pohjois-savolaisia naiskuoroja, joista mukaan ovat jo lupautuneet FC Sawotta Kuopiosta, Laululiisat Lapinlahdelta ja Ruukittaret Juankoskelta, joiden kanssa ennen emme ole yhteistyötä tehneet.

Järjestämme Suomalainen joulu -esityksen loppuvuonna. Osallistumme Hämeenlinnassa (12.-14.5.2017) Sulasolin laulujuhlille (Suomi100-tapahtuma), jossa olemme osallisena monituhatpäisessä laulajienjoukossa.

Konserteissamme (mm. 7.5.2017 sekä 10.12.2017) annamme mahdollisuuden yleisön osallistua osaan lauluista, jolloin laulamme yhdessä.

Suomi100-vuotemme on siis yhdessä laulamista ja osallistumista ja osallistuttamista monella tavalla. Haluamme tuoda iloa, tehdä yhdessä, juhlistaa yhdessä. Näiden eri kokonaisuuksien myötä myös oman kuoromme laulajat pääsevät laulujen ja tapahtumien kautta syventymään Suomen historiaan. Laulut yhdistävät sukupolvia ja kertovat omaa tarinaansa historiasta.

Painopisteemme Suomi100-juhlavuodessa ovat Suomi2017 ja Suomen 100 vuotta. Iisalmen Kalevalakuoro täyttää 75 vuotta vuonna 2018, joten olemme kulkeneet yhdessä monta vuotta, laulaen tuhansia lauluja halki vuosikymmenten, sen hetkisten ajankuvien hengessä, pääosin suomalaisten säveltäjien ja sanoittajien materiaaleista.

Uskomme laulun antamaan hyvään psyykkis-fyysis-sosiaaliseen hyvinvointiin, joka kaiken toimintamme tuloksena on.